Vildmarkstur til Alaska: 
Datoer for "lift off" 2024: Udskudt til 2026!

Alaska vildmarkstur - turprogram

 • Med vandfly ud i vildmarken - udsigt til Mt. Mckinley
 • 5 dages trekking i fantastiske naturomgivelser - bjerge, skove, floder m.m.
 • Klassisk vildmarksliv - vi bor i telt og hytter
 • Storvildt: sortbjørrn og grizzlybjørn, elgtyr, rensdyr, ørn, kæmpe pindsvin og Dall-sheep mm.
 • 3 dages rafting med professionelle guider
 • Ophold i Anchorage - Alaskas største by
 • Evt. ophold i Seward - rig mulighed for endnu flere spændende naturoplevelser

 

Hvis du går med drømmen om at opleve det vilde og utæmmede Alaska er dette den ideelle mulighed. Der er garanti for at se bjørne, ørne og elge og vi kommer til at vandre i den smukke ødemark. Ikke mindst skal vi rafte ned af 130 kilometers flodstrækning, hvor der undervejs er skumsprøjt og adrenalin blandet sammen i en fascinerende cocktail. Turen vil foregå i juli, hvor laksene netop er gået op i floderne og hvor bjørnene derfor befinder sig ved floden. Chancen for at se bjørne i deres rette element er på dette tidspunkt af året ideelt.

 

På denne vildmarkstur er der ca. 16-19 deltagere og turen varer 10 dage. Der er fem dages vandring og tre dage med rafting. Derudover er der én buffer-dag før selve trekking/raftingturen og efterfølgende én dag til at komme tilbage til Anchorage. Det skal pointeres at dette ikke er en test i at komme hurtigst fra A til B, men derimod en tur hvor der bliver ventet på alle. Dette er en tur hvor man nyder vildmarken, kobler af, ligger civilisationen bag sig og kommer ud hvor ingen andre befinder sig. Som deltager SKAL du være i god form. Erfaring fra at trekke, slå telt op, lave mad i det fri og bære rygsæk med 12-15 kilo er ikke et krav men du skal være fit for at komme med.

Turen afvikles med Claus Ballisager som turleder og afvikles med Safarieksperten.dk som teknisk arrangør.

 

Dag 1. Vi mødes i Anchorage, Alaska på Americas Best Value Inn Hotel(Det anbefales at man ankommer til Anchorage en dag før vi skal mødes)
Alle deltagere mødes i receptionen på hotellet Americas Best Value Inn. Vi holder et møde på turlederens hotelværelse inden vi hen på formiddagen gennemgår vores udstyr. Samtidig får alle deltagere udleveret deres egen personlige mad til turen. Vi taler også om hvad der skal ske den næste dag og eventuelle spørgsmål bliver besvaret.
På dag 1. kører vi også hen til REI, som er en kæmpe outdoor-butik på størrelse med et dansk Bilka. Her er der rig mulighed for at købe det sidste udstyr - hvis det er nødvendigt. Resten af dagen er til fri disposition.

 

Dag 2. Med vandfly ud i vildmarken.
Tidligt om morgenen kører vi ud til søen, Lake Hood, som ligger i udkanten af Anchorage, hvorfra vi med vandflyver bliver fløjet ud i vildmarken. Bagage der ikke skal bruges på turen efterlader vi ved flyselskabet. Flyveturen ud i vildmarken foregår med bush-plain og tager ca. 1 time, hvor vi højst sandsynligt kan se Nordamerikas højeste bjerg; Mt. McKinley (Denali), mens vi spejder efter bjørne og elge på jorden. Fra Stephan Lake starter vores fem dages vandretur.


Ved ankomst til Stephan Lake vil turlederen informere om hvordan vi skal agere/vandre/forholde os i forskellige situationer. Lad os slå fast, at risikoen for at møde bjørn TÆT PÅ, er minimal. Ikke mindst er det vigtigt at pointere at risikoen for overfald er ikke eksisterende. Når vi er så mange i en gruppe sker der ikke noget. Det typiske reaktionsmønster for bjørne ved konstatering af menneskelig tilstedeværelse, er at flygte langt væk - hurtigst muligt. Turlederen har personligt stor erfaring på dette felt.
Efter at vi har organiseret os, vil vi, den første dag over middag, gå op til Halfway-hytten, en tur på tre timer i nemt terræn. Fremme ved hytten vil vi bruge resten af dagen på at spejde efter bjørne, elge og caribou(rensdyr). Der er virkelig gode chancer for især at iagttage bjørne fra dette sted. Vi hygger os i hytten, sætter telte op og laver aftensmad.
Ved denne hytte plejer der at være en del myg. Det anbefales at medbringe myggenet. Hytten ligger ved trægrænsen, derfor er der myg. På resten af turen befinder vi os over trægrænsen og der er næsten ingen myg.

 

Dag 3. Vandring til grizzly-hytten.
Om formiddagen begynder vi at vandre op mod Grizzly-hytten. Denne tur er mere krævende end gårsdagens etape. Vi kommer til at gå igennem mandshøje buske, krydse bæverdæmninger og gå ad en bjergskråning. Turen kan gøres på fire timer, men vi vil bruge 6-8 timer på det, så der er god tid. Solen går først ned ved 23-tiden, men mørket sænker sig aldrig helt. Der er et fantastisk lys over Alaska på denne tid af året.

 

Dag 4. Vandring i åben tundra.
På denne dag kommer vi til at vandre i et mere overkommeligt, åbent og bjergrigt område. Vi kommer til at vandre i dalene med bjerge på begge sider, og vandrer i 6-10 timer afhængig af, hvor vi finder det bedste overnatningssted. Fremme ved overnatningsstedet, slår vi vores medbragte telte op. Der er efterfølgende rig mulighed for at vandre længere ud i området, op over bjergpas med mulighed for at afsøge dalene for dyr - hvis der er overskud til det. Efter aftensmaden er der cowboy kaffe ad libitum mens vi nyder udsigten. Vi kan også se floden som vi nogle dage senere skal rafte ned ad.

 

Dag 5. Vandring med mulighed for at se dall-sheep.
På denne dag er vores vigtigste mål, at komme frem til den største udfordring på vores fem dages vandretur. Vi skal krydse en flod hvor vandet går op til lårene. Vi medbringer et reb, som vi kan holde fast i, og støtte os til. Er vandet for højt i floden vil vi gå længere op i dalen og finde et mere passende sted at passere. Ved dagens afslutning overnatter vi på en kam hvorfra vi kan se morgendagens mål: Landingsbanen, som samtidig er stedet hvor vi skal mødes med rafting-firmaet.

 

Dag 6. Talkeetna River.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til mødestedet med rafting-firmaet - en lille gruslandingsbane med navnet Yellow Jacket Airstrip. Indtil videre har vi vandret højt oppe ad bjergskråningerne, for derved at undgå at gå igennem det ufremkommelige buskads. På denne dag går vi ned til Talkeetna River, som vi følger, indtil vi er ved Yellow Jacket Airstrip. Om aftenen slår vi teltene op og laver et stort bål ved bredden af floden.

Dag 7. Tre dages rafting-tur begynder.
Rafting-firmaet ankommer med fly i løbet af formiddagen. I flyet er der to guider, samt rafts og madvarer til de næste tre dage. Vi bruger tiden på at sortere vores udstyr. Det vi ikke skal bruge de næste dage vil blive fløjet ud og vi får det igen når vi kommer frem til byen Talkeetna, som er raftingturens afslutningssted. Ved frokosttid vil guiderne servere lækker mad og hen på eftermiddagen, efter at guiderne har rigget bådene til, vil vi flyde ned ad den 30 meter brede flod. Hele raftingturen er på 130 kilometer og der vil være utrolig smuk og varieret natur omkring os.

På denne dag skal vi ikke gå et eneste skridt, men blot læne os tilbage og nyde landskabet der glider forbi. På denne dag er der virkelig store chancer for at se og opleve bjørne. På 2019 turen så vi 8 bjørne på denne dag. Der er ingen alvorlige whitewater prøvelser på denne dag, men guiderne vil fortælle os om de instruktioner som skal bruges dagen efter. Sidst på dagen ligger vi til land, hvor guiderne laver mad.

 

Dag 8. Yehaah - "left back two" - now!!!
Denne dag er belagt med spænding. Vi skal rafte ned af Nordamerikas længste kategori 3-4 strækning på 20 kilometer. Vi skal rafte passager af floden, hvor nogle af strækningerne er benævnt med udtryk som "the toilet bowl" og "the sluse box". Der er spænding og adrenalin blandet sammen, ledet af guider, der har mange års erfaring på floden. Der vil være en professionel raftinginstruktør i hver båd, og inden prøvelserne vil vi instinktivt reagere på instruktørernes instruktioner som; "left back two", "forward two" og "right back one". Derved kan båden manøvreres hurtigt, idet vi sejler ned ad floden. Det skal pointeres at firmaet har arrangeret denne tur i 30 år og de har aldrig haft uheld. Ingen deltagere er faldet i floden på B-wild turene og samtlige deltagere har sagt, at det er en spændende tur, uden at man på noget tidspunkt er bange eller føler at det er farligt.

Dag 9. Talkeetna.
Ved middagstid driver vi ned mod byen Talkeetna, som er afslutning for turen. Der vil være et par enkelte små strømfald på denne dag. Den sidste del af turen er roligt vand. Fremme ved den hyggelige by Talkeetna (ca. 1000 indbyggere, og er startstedet for bjergbestigere der vil prøve kræfter med Nordamerikas højeste bjerg Mt. McKinley/Denali) nyder vi en stor bøf og en øl på en af de autentiske amerikanske restauranter. Vi indlogeres på byens hostel, hvor vi efter otte dage i vildmarken med garanti vil sætte pris på at få en seng at sove i. Der er booket hostel til denne dag.

 

Dag 10. Retur til Anchorage.
Vi kører tidligt om morgenen med bus ned til Anchorage - turen varer ca. to timer. Derefter er alle døre åbne - Alaska er et fantastisk sted der skal ses og prøves. Det anbefales at leje en bil og udforske staten og prøve forskellige aktiviteter. Især at køre til Seward, som ligger to timers kørsel syd for Anchorage, er en smuk tur. Derefter kan man køre til Homer som også er en rigtig god tur. I Seward er der sikre vandreture og man kan også tage på diverse minicruises/hvalsafari med større både. Ikke mindst er der havkajak, gletchervandring og masser af fiskeri, både dybhavsfiskeri og laksefiskeri. Mere info om booking af diverse aktiviteter kan ske via links nederst på denne side.
De fleste deltagere tilbringer efter vildmarskturen 4-6 dag i Alaska inden de flyver hjem. Med stor begejstring har de prøvet en masse aktiviteter.

 

Generelt
Denne tur indeholder alle elementer af en rigtig vildmarkstur og rammerne i Alaskas ødemark kan ikke blive bedre. I den pragtfulde utæmmede natur, skal vi vandre igennem terrænet og rafte ned ad floden. På vildmarksdelen, handler det om at begrænse oppakningen til det absolut minimale, så der vil være rigeligt overskud til at nyde alle turens facetter. De tre dage med rafting kræver ingen forudgående kendskaber/erfaringer. Undervejs vil vi nyde og deltage i lejrlivets basale glæder, og med garanti få masser af oplevelser med dyrelivet.
Turlederen vil være behjælpelig med at finpudse den endelige oppakning inden afgang.

 

Klima
Det er sommer i den periode vi besøger Alaska, hvilket normalt betyder dagtemperaturer på ca. 10-25 grader. Man skal dog være forberedt på skiftende vejr, og nattemperaturer på ca. 5-10 grader.

 

Visa
Ingen krav om visum, dog skal pas være gyldigt mindst ½ år efter indrejsedagen og det skal ikke være ældre end 1997. Der SKAL udfyldes en formular på USAs website/ambassade inden afrejse.

 

Litteratur
Lonely Planet: "Alaska"
Politikens "Turen går til Alaska"
Claus Ballisager (turleder på turen) "Det er nu eller aldrig" - "Beredt på bjørne" - "Hvad der engang var en drøm" Besøg ham i butikken B-wild ved Kultovet - Rosengården 12, Kbh K. Få en snak om turen og få mere information.

 

 

Deltagerprisen inkluderer:
Vandfly (Anchorage til Stephan Lake)
Fem dages trekking og tre dages rafting med professionelle guider
Alle overnatninger i telt på vildmarksdelen
Måltider under hele vildmarksturen(trekking+rafting)

 

Deltagerprisen inkluderer ikke:
Alle overnatninger i civilisationen: Hotel i Anchorage og hostel i Talkeetna
Måltider før og efter vildmarksturen
Bus fra Talkeetna-Anchorage(ca. 300kr.)
Fly Danmark-Anchorage
Evt. afbestillingsforsikring
Rejseforsikring

Pris: 30.000 kr.

Turen arrangeres med Safarieksperten.dk som teknisk arrangør. De er også behjælpelige med booking af hotel, flybillet og leje af bil mm. hvis det ønskes. Man kan også gøre det selv.

Ved tilmelding får du i første omgang en mail med bekræftelse om, at du har reserveret en plads på årets tur. Efterfølgende foregår betalingen gennem Safarieksperten.dk. 50% betales ved booking og de resterende 50% betales 45 dage før afgang.

 

Bookinger:

Flybillet til Anchorage:
På vej til Alaska anbefales det at man har minimum tre timer ved hvert fly skifte.
Profil Rejser giver god service, har gode priser og kan finde de bedste flyafgange.

 

Rejseforsikring:
Gouda Rejseforsikring giver god service.

 

Hotel i Anchorage:
Hvis vi alle sammen booker hotel samme sted vil det være bedst. Hotellet som altid bruges hedder Americas Best Value Inn og et værelse koster ca. 120$. Receptionen er åben 24/7 og alle taxi chauffører kender stedet. Reservation Klik her

Lej en bil:
Alle de kendte biludlejningsfirmaer findes i Anchorage International Airport:

Hertz
Avis
Budget

 

Efter vildmarksturen kan det anbefales at besøge byen Seward. Turen derned er blandt de ti smukkeste vejstrækninger i USA. Seward er en hyggelig by med et stort udvalgt af friluftsaktiviteter.

Hotelbooking i Seward:
Bear Paw Lodge. Der er plads til ti gæster i huset. Man booker enkeltværelser/dobbeltværelser i huset. Stedet er super lækkert og dem der ejer det bor der også. De hedder Dave og Wendy og ejer også et meget respekteret kajak firma i Seward. Book værelse på Bear Paw Lodge.

Hostel i Seward:
Moby Dick Hostel and Lodging.

Bo i telt:
Der er også mulighed for at slå telt op i Seward. Ved vandet og med en fantastisk udsigt. Pris pr. nat 11$

 

Aktiviteter i Seward:

Vandretur til Exit Glacier.
Stedet ligger ca. ti kilometer udenfor Seward. Der er en formidabel vandretur op langs Exit Glacier. Turen varer ca. 3 timer og man bliver belønnet med en udsigt ud over Alaskas største gletcher. Det anbefales at man starter turen tidligt om morgenen. Derved er der mulighed for at se det rige dyreliv. Der findes sortbjørne i området men der er trekkere i området og der har aldrig været ulykker mellem mennesker og bjørne.

 

Mini cruise:
Én dags tur med gode chancer for at se hvaler. En smuk tur ud og ind blandt fjorde og isbjerge. Turen købes på dagen og der er flere udbydere. Information om turene findes ved havnen "down town". Varighed 6 eller 8 timer. Der er frokost ombord.

 

Dybhavsfiskeri:
En dag på havet med fangst-garanti - billet kan købes ved havnen i Seward. Der bliver især fanget helleflyndere, men også laks og kongetorsk bliver der fanget og når dagen er ovre kan det anbefales at tilberede det fantastiske kød.

 

Fiskeri efter laks og regnbueørreder på Kenai River:
Med personlig guide, egen båd og lånte fiskestænger får man den bedste fisketur i Alaska. Guiden, John er den mest medrivende fiskeguide der findes. Han er god og finder de gode steder. Mødestedet ligger ca. 1,5 time fra Seward. Han arrangerer både halv- og heldagsture Se mere Klik her


Anbefalet udstyr til vildmarksturen:

 • 3 par tykke vandresokker
 • 2 par tynde indersokker
 • 2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • 2 sæt svedtransporterende undertøj - uld undertøj ANBEFALES
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 sweatshirt/ulden sweater/fleece trøje
 • 1 vandtæt jakke
 • 1 par vandtætte regnbukser
 • 1 par vandrestave(hvis man er til det - de er bestemt brugbare på denne tur)
 • 1 sovepose
 • 1 liggeunderlag
 • 1 par vandrestøvler med god ankelstøtte. VIGTIGT!
 • 1 par lette sko/sandaler til om aftenen/morgenen
 • 1 feltflaske
 • Letvægtstelt

 

Mod solen

 • Tørklæde
 • Hat med bred skygge
 • Solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

 

Diverse

 • Toiletsager
 • Undertøj
 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter (Vær opmærksom på at USA/Alaska kræver at dit pas skal være gyldigt i mindst ½ år efter afrejse fra Danmark, og være maskinlæsbart, dvs. udstedt efter 1 marts 1997)
 • ESTA tilladelse. Der skal ansøges inden afrejse.
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vableplaster og evt. knæbind/ankelsok
 • Kamera(OBS!!! Alle billeder vil blive tilsendt til alle deltagere ved hjemkomst)

 

Pakkeliste specifikt til denne tur

 • 1 Hue
 • 1 par lette handsker
 • 1 stk. håndklæde(behøves ikke - der er ingen bad) Medbring evt. mikrohåndklæde
 • 1 par gaiters (gamacher) - must have
 • Myggebalsam
 • Myggenet der kan tages over en hat

 

Vandrestøvler
Gode trekkingstøvler, med en stiv sål og især god ankelstøtte er vigtigt på denne tur.
Generelt er der ingen stier i området, kun dem som dyrene laver når de vandrer. Stierne/ruten, vi går, kan undertiden være stejl og med ujævnt underlag. Der kræves derfor vandrestøvler, da de støtter anklerne og den stive sål aflaster foden når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel hvis stierne er glatte.
Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket. Støvlerne bør være vandtætte og gået til.

 

Andet fodtøj:
Let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.

 

Rygsæk:
Den bør have en kapacitet på ca. 50-70 liter og man bør medbringe regnslag til rygsækken.

 

Feltflaske:
Hver deltager skal medbringe en eller flere flasker som i alt kan rumme ca. 1 liter.

 

Oppakning på selve turen mm.
På vandreturen skal man kunne bære sin egen bagage og noget fælles bagage, der deles mellem deltagerne (kogegrej, telte etc.) Forvent at rygsækken kommer til at veje ca. 12-15 kg. De stærkeste deltagere får tildelt den største del af fælles bagagen.
Den bagage som ikke skal bruges på trekking- og raftingturen har man mulighed for at opbevare hos flyselskabet i Anchorage.

 

Her kan du virkelig spare vægt og volume:
Sovepose(dunsovepose anbefales, den er lettere og fylder mindre)
Liggeunderlag(evt. af mærket Thermarest, NeoAir. Super lille, vejer intet og er dejligt blødt at ligge på)

Soveposen bør have en komfort temperatur på ca. 0 grader.

 

Specielle mad behov: Slik, kaffe, kiks etc. (Erfaringer fra tidligere ture viser, at hvis man f.eks. er stor kaffedrikker med 4-6 kopper om dagen, så er det en god idé selv at medbringe lidt ekstra kaffe. Medbringer man slik fra DK eller andre delelige ting, så er man velkommen til at medbringe sådanne)

 

Kikkert Alle deltagere behøver ikke at medbringe håndkikkert. (Turlederen medbringer en god håndkikkert og en teleskopkikkert så synet af dyrene kan nydes mens man føler sig "tæt på"). Vi kan sagtens låne af hinanden og der er ikke grund til at bære på den ekstra vægt. Hvor mange håndkikkerter vi tager med ud i vildmarken aftales i Anchorage inden afgang med vandflyver)

 

Hvad skal du ikke tage med:
Kogegrej
Mad
Kop, tallerken, gaffel og kniv

VIGTIGT! Oplysninger om skostørrelse, vægt og højde på alle deltagere skal sendes over til raftingfirmaet så de medbringer tørdragter til os i den rigtige størrelse. Mail venligst oplysningerne til Claus senest 30 dage inden afrejse.

Du er velkommen til at:
1. Kontakte Claus i butikken i København
2. Ringe til butikken på telefon 33361080.
3. Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive på: mail@b-wild.dk

Vi ses i Alaska:-)


Hvor køber man udstyr?
I det omfang du skal anskaffe udstyr giver følgende forretning god vejledning:

www.B-Wild.dk


B-Wild A/S

Rosengården 12 (80 meter fra Kultorvet)

1174 København K

Tlf: 33361080