Pakkeliste til pilgrimsvandring - El Camino

Udstyr som du måske ikke vidste ville være godt at medbringe men som kan gøre forskellen på en bekvemmelig, eller en knap så bekvemmelig tur. Caminoen rummer mange forskellige miljøer og sværhedsgrader. Derfor foreslår vi at du med fordel kan tage kontakt til os i butikken og vi kan hjælpe dig hele vejen til det rigtige udstyr i forhold til dit specifikke behov.

Beklædning

Shorts/Bukser/Knickers

Fjälräven Keb Shorts. Kun positive tilbagemeldinger fra kunder der har købt og brugt disse rustikke shorts. Genialt med stretch i.

Lette Shorts: Fjällräven Abisko Shorts.

Fjällräven Karl Pro shorts til herrer. Kraftige shorts der aldrig fejler. 

 

Til de kolde morgener er det godt at have et par lange bukser med. Vi foreslår Fjälräven Keb Bukser De er åndbare og har de nødvendige G-1000 forstærkninger.

Skjorte

En skjorte med korte ærmer og en med lange ærmer. Hvis du er sårbar over for solen vil vi klart anbefale langærmede skjorter som f.eks. Fjällräven Övik Travel Shirt eller i kortærmet versio: Fjällräven Övik Travel kortærmet.

Uldundertrøje!!!!

En meget let langærmet og tynd uldundertrøje er en rigtig god ide at medbringe. Kan bruges under skjorten om morgenen hvis der er koldt og kan tages af når man har varmen. Fylder meget lidt og kommer ikke til at lugte selv efter lang tids brug.

Aclima Lightwool t-shirt Herre - Unisex

Regntøj

Minimalistisk regntøj fra Fjällräven. God ide at medbringe hvis der skulle komme dårligt og koldt vejr ind over. En regnfrakke fylder ikke meget, og Fjällräven Keb Eco-Shell jakke er det ideelle valg. 

Mange medbringer dog en Poncho i stedet. Den bedste er Fjällräven Poncho.

 

Strømper

Er du til et eller to par strømper når du vandrer?

Hvis du arbejder efter filosofien, at to par er bedst, hvilket vi gør i B-wild, så benyt en Aclima Wool Liner strømpe inderst, og som yderstrømpe er Aclima Trekking sok absolut en vinder.

 

Fleece eller dun til mellem- og ydrelag

Til de kolde dage anbefales at medbringe enten en fleece jakke eller en dunjakke.

Meget behagelig fleece til herrer er Fjällräven Sten fleece

Hvis du vil helt ned i vægt og fylde, så er en dunjakke den helt rigtige løsning. Her foreslår vi Montane Anti-Freeze Hoody

Hovedbeklædning

Du behøver beskyttelse mod solen og udover solcreme foreslår vi en god hat, der beskytter ansigt samt ører og nakken. Se den lette Fjällräven Hatfield hat Du kan også vælge denne løsning i Marlin MT hat der med sin skygge også giver god dækning for solen. Derudover er en Buff et must på turen. Brug den som pandebånd, hue og halsedisse.

Støvler

Det er i sagens natur vigtigt at medbringe gode støvler - vi har med stor succes solgt Hanwag støvler til et utal af kunder der skulle på Caminoen.

Hanwag Alta Bunion II GTX er den eneste vi har til mænd. Den er ikke speciel egnet til den varme del af året....juni, juli og august men vil bestemt være brugbar i april/maj og september/oktober hvor der kan komme meget regn. KOmforten i Hanwag Alta Bunion er suveræn og kan også bruges til vandring mange andre steder.

Hanwag Banks Lady uden Gore-Tex til kvinderne er en fantastisk god støvle med meget positive tilbagemeldinger fra Caminoen.

Hvis du kommer ind i butikken og prøver en af støvlerne er det med sikkerhed at det vil være en super positiv oplevelse at gå Caminoen - ikke mindst for dine fødder:-)

 

Rygsæk

Det er vigtigt at medbringe en rygsæk der giver god ventilation til ryggen - der er varmt og man sveder i sagens natur. Vi anbefaler at volumen ligger på 30-45 liter - afhængig af hvor letvægtsorienteret man er. Rigtig mange går med Osprey rygsæk - de er gode men vi har alternativer vi mener er lige så gode.

Vi anbefaler Fjällräven Lappland Frilift 45 med god udluftning på ryggen samt en ekstra lille skulderrygsæk

Fjällräven Kaipak 38 er en gennemført og meget komfortabel rygsæk med et rigtig godt og polstret bæresystem - har desuden et rustikt look og er yderst slidstærk.

Benyt evt. små lette og vandtætte pakkeposer. De er perfekte til at holde styr på dine småting og holder udstyret tørt.Desuden ultra lette

 

Sovepose/silkelagenpose

Afhængig af hvornår på året man tager af sted kan det være en god ide at medbringe en lille sovepose. Går du turen i april/maj eller september/oktober anbefales en sovepose - ideel er Warmpeace Viking 300 som fylder og vejer minimalt. I juni/juli/augsut kan nøjes med en Fleeceliner eller en Silkelagenpose.

En meget behagelig hovedpude er turens lille luksusgenstand. Air Core Pillow er ultra let og nem at puste op - fylder desuden meget lidt når den er foldet sammen.

Håndklæde
Hurtigtørrende håndklæde er uundværligt, det fylder og vejer næsten ingenting, og så kan det ikke blive jordslået.Vi anbefaler str. L

Drikkedunk mm.

Lille foldekop - fylder og vejer intet, men er rar at have når der skal drikkes i pauserne undervejs eller nydes en god flaske rød. Medbring en Nalgene drikkedunk, så du hele tiden holder dig hydreret. Du kan fæstne den på siden af din rygsæk eller sætte den i en af sidelommerne, så den er nem at komme til. Vi kan varmt anbefale en vandblære, som er skabt til at ligge indvendigt i din rygsæk og med sin slage konstant giver dig mulighed for vand. Camelbak er at foretrække.

Pandelampe

At have en pandelampe kan være afgørende, hvis du ikke er nået tilbage til lejren eller bilen inden mørkets frembrud. Er også god til læsning før nattesøvnen. Du har brug for en pandelame med spark i, så er Petzl Aria 1 RGB det helt rigtige valg. En pandelampe som kan lyse rødt, hvilket er godt at skifte over til, hvis man bliver træt af insekter der flakser om det hvide lys.

Oplader/ekstra batteri

Undervejs får du brug for opladning og strøm til din mobil, GPS eller tablet. Med Härkila Powerbank får du en smart og let løsning til din opladning. Undersøg på forhånd, hvor mange mAh din enhed behøver for en opladning.
 
Husk ørepropper hvis du sover i sovesal!
 

Har du spørgsmål til udstyret er du velkommen til at ringe på 33361080 eller på mail: mail@b-wild.dk. Vi er altid klar med råd og vejledning til det helt rigtige udstyr til din tur.