Marco Polo og Ibex jagt

Bjergjagt hvor temperaturen kan komme ned på -20 grader og hvor jagten foregår i 2.000-4.500 meters højde.
På denne type jagt er det rigtige udstyr afgørende for jagtens udfald.

Beklædning

Skaljakke/bukser.

B-wild anbefaler:

Sitka BlizzardAerolite Jakke
(Isoleret skaljakke)

Sitka Stormfront jakke
(Ren kraftig skaljakke)

Sitka Stormfront Bukser
(Ren kraftig skalbuks)

Vi anbefaler disse sæt i camoflagefarven Optifade Open Country - passer perfekt ind i det golde og det altid delviste sneklædte landskab. 

Både bukser og jakke er 100 vand- og vindtætte og med en dunjakke inde under kan du holde varmen oppe på bjerget 

- også i 4000 meters højde: Sitka Kelvin Lite Down jakke.

- alternativt Montane Anti-Freeze Hoodie.

 

Alternativer:

Sitka Thunderhead Jakke og Sitka Thunderhead Bukser

Härkila Deer Stalker Camo HWS Jakke og Härkila Deer Stalker Camo HWS Bukser

Swazi Thar XP Anorak og Swazi Overpants Bukser

Keb Eco-Shell jakke og Keb Eco-Shell Bukser

Kvinnherad Gore-tex Parka og og Kvinnherad Gore-Tex Bukser

 

At medbringe din normale danske jagtjakke kan som udgangspunkt ikke anbefales - den er som oftest for tung da den er i robust materiale med inderforing og derfor tung at medbringe - desuden meget varm at gå i på vej op ad bjerget.

Bukser når der er godt vejr:
Når du går op ad bjerget og hvis der er godt vejr anbefaler vi vandafvisende bukser der ånder godt og har udluftningsmuligheder til benene: Fjällräven Keb bukser

 

Uldundertrøje!!!!

Det er fuldstændig uundværligt med et godt sæt uldundertøj - Det uldundertøj kan, er, at det ikke bliver koldt, når det er fugtigt, så længe der ikke er vindkøling. Vi kan varmt anbefale uldundertøjet Aclima Hotwool undertrøje og Aclima Hotwool underbukser. Søger du en meget aktiv løsning er uldundertøjet til høj aktivitet op ad bjerget Aclima Lightwool Woolnet, som kan bruges til yderligere isolering under andet tøj.

 

Strømper

Strømper. Härkila Ekspedition er super varme og kan med fordel medbringes. Eller Swazi Cabin Socks

Inderstrømper. Optager fugt og giver ikke våde fødder. Aclima Wool Liner er perfekte

 

Fleece eller dun til mellem- og ydrelag

Med fordel kan man medbringe et tørt sæt langt undertøj(uld) samt en dunjakke. Bliver man våd af sved og er nået toppen kan man skifte til tørt tøj og isolere varmen med dunjakke, skaljakke/camo tøj.

Dunjakke. Når man er kommet op på bjerget kan man være nød til at sidde stille i længere tid for at vente på at dyrene kommer frem eller rejser sig. Der er det en rigtig god ide at medbringe en dunjakke man kan tage på under sin jakke – derved kan man sidde deroppe i timevis. Har man ikke en ekstra varm jakke med og man begynder at fryse kan man være nødsaget til at gå ned fra bjerget uden at komme til skud. Vi anbefaler Montane Anti-Freeze Hoodie som kan foldes ind i sin egen lomme og fylder og vejer minimalt.

 

Hovedbeklædning og handsker

Handsker: Hvis der er -20-30 grader er handsker uundværlige. Hestra Fält Guide Gloves - inderhandsken kan tages ud og tørres om aftenen.

Er der "kun" -5-10 grader kan du "nøjes" med Sealskinz Shooting Gloves handskerne.

Hue/Balaclava:

En god Hue: Härkila Annaboda

Den bedste: Sitka Incinerator Cap

Aclima vendbar Balaclava

 

Grundlæggende udstyr

Støvler

Gode støvler med tilstrækkelig ankelstøtte er et must på denne tur.

Meindl Dovre Extreme.

Meindl Island Pro.

- som supplement til støvlerne kan med fordel medbringes varmesåler hvori man kan lægge varmepuder i.Varmepuder.

VIGTIGT!!! Medbringe et par virkelig varme støvler. De er behagelige at træde i om morgenen når der er virkelig koldt. Det anbefales at købe dem i et nummer større end normalen - så er der god plads til ekstra tykke strømper. Vi anbefaler den klasiske Sorel støvle med det hvide for i. DEm forhandler vi ikke men istdet anbefaler vi disse støvler som fylder mindre og vil også virke efter hensigten - VIGTIGT at købe dem et nummer større end normalt så der er plads: Härkila Reidmar MID 2.0 GTX

Lige inden jagten begynder/man forlader hovedlejren, skiftes der til ovennævnte bjergstøvler - derved har du varme fødder fra morgenstunden!

Gaiters/Gamacher

For ikke at få sne ned i støvlerne er det en rigtig god ide at medbringe - must have: Gaiters.

Rygsæk

Ca. 100 liters rygsæk er ideel til at transportere alt dit udstyr ud til hovedlejren. Vi anbefaler en Norrøna Trolleybag 120 ltr. Vi anbefaler også Fjällräven Kajka 100 ltr.

Dagstursrygsæk. Når det går løs op ad bjerget anbefales en rygsæk hvori man kan bære sin riffel så den ikke hænger på skulderen og falder ned i tide og utide. Ikke mindst har du begge hænder fri, til at tage fra med, hvis der er stejlt. Vi anbefaler den norske rygsækspacialist Vorn. De laver to modeller der kan bruges på denne type tur. Da der er meget koldt på denne type jagt anbefaler vi den store rygsæk - så er der plads til en ekstra tyk jakke i rygsækken: Vorn EV 30 Ltr. og Vorn EV 45 Ltr. Afhængig af jagtform og afhængig af hvor koldt der er og hvor meget udstyr man derfor skal medbringe op på bjerget vælger man rygsækstørrelse udfra dette. Den store riffelrygsæk(Vorn EV 45) anbefales de steder hvor det er en god ide at tage ekstra tøj med op på bjerget, i det tilfælde at man skal være deroppe i længere tid, hvor man muligvis skal sidde stille.

Sovepose/silkelagenpose

Et utal af jægere har ikke fået deres nattesøvn fordi du har medbragt en sovepose der ikke er tilstrækkelig og har derfor frosset og ikke sovet.

Det er om natten der skal restitueres og derfor er en god søvn essentiel. Vi anbefaler Carinthia Defence 4 eller Defence 6 eller Carinthia XP Down 1000. Desuden bør du medbringe en Silkelagenpose som giver 5-6 grader ekstra i posen. Endnu bedre er en Fleece Lagenpose - den giver 5-7 grader mere varme.
Husk også en vanddunk hvor du kan hælde kogende vand i og skrue låget godt fast, med en sok ned over. Læg den i posen en 1/2 time før du selv kryber i. Dermed er du sikker på at holde varmen hele natten. Banalt men virkelig værdsat trick. Nalgene drikkedunk.

Det er vigtigt at få sovet ordentlig så man er frisk og klar til nye udfordringer næste dag!!!

 

Jerven Fjellduken Original

En vindsæk bør altid medbringes på bjergjagt. Den er til at kravle ind i hvis man pludselig bliver overrumblet af dårligt vejr eller hvis man kommer til at fryse oppe på bjerget. Så kan man kravle ind i den og få varmen og sidde i læ og drikke sin the. Dunjakken og denne norske opfindelse er vigtig at medbringe hver dag man går op på bjerget.

B-wild anbefaler Fjellduken Hunter eller Jerven Original

 

Yderligere udstyr kan medbringes:

Hurtigtørrende håndklæde er også godt at medbringe, det fylder og vejer næsten ingenting, og så bliver det ikke jordslået. Du kan nøjes med at medbringe et stk. af vores poppulære Håndklæder

Lille foldekop - fylder og vejer intet, men er rar at have når der skal drikkes i pauserne undervejs. Medbring en Nalgene drikkedunk, så du hele tiden holder dig hydreret. Du kan spænde den på siden af din rygsæk eller sætte den i en af sidelommerne, så den er nem at komme til. Vi kan varmt anbefale en vandblære, som er skabt til at ligge indvendigt i din rygsæk og med sin slage konstant giver dig mulighed for vand. Camelbak


Vandrestave:

Flere og flere bjergjægere er begyndt at bruge vandrestave - de giver bedre støtte både når man går op ad men også nedad. De hjælper på balancen og kan redde dig hvis du er ved at vælte. Black Diamond laver de bedste - de er tre delte, fylder minimalt og holder.

Pandelampe

At have en pandelampe kan være afgørende, hvis du ikke er kommet tilbage til din lejr inden mørket sænker sig. Også god til læsning før nattesøvnen - hvis du mod forventning ikke kan falde i søvn eller hvis du er sneet inde i et telt oppe på bjerget. Har du brug for en god pandelampe så vælg Petzl Aria 1 RGB. Der følger batterier med i pakken men husk ekstra batterier.

 

Peronlige ejendele

Personlige papirer, Toiletsager, Forsikring & rejsepapirer, kamera, batterier, First aid & medicin

Ekstraudstyr / Nice to have

Solbriller, fiberhåndklæde, Toilet papir, mad og Rensesystemer evt. Stormkøkken/Brænder samt Bestik, pander og potter

Jagtgrej

Våbenkuffert, Riffel, Bundestykke, Magasin, Sigtekikkert, Håndkikkert, Afstandsmåler, Patroner, Jagtkniv, Værktøj og Plejemiddel, Jagttegn, våbentilladelser og våbenpas

Alarm/Rescue og forbindelse til omverdenen

Ønsker du at købe eller at leje en satelittelefon anbefaler vi: https://www.nsslglobal.com/
(De giver rigtig god service)

Knæk og bræk

 

Har du spørgsmål til udstyret er du velkommen til at ringe på 33361080 eller på mail: mail@b-wild.dk. Vi er altid klar med råd og vejledning til det helt rigtige udstyr til din tur. Knæk og bræk.