Kilimanjaro

Kilimanjaro er underlig at pakke til - du skal medbringe støvler med gods i og en stor sovepose som egentlig kun er nødvendig tre dage ud af din lange Afrika rejse - men tre meget vigtige dage for at komme på toppen. Her er vores forslag til den optimale udstyrsliste.

Transport og pakning af udstyr

Du kan medbringe en rygsæk eller en duffelbag. Rygsækken er god at gå med før og efter rejsen men under opstigningen af bjerget er det bærerne der tager sig af rygsækken - her kan den godt få en hård medfart i håndteringen og dette kunne tale for at medbringe en duffelbag som samtidig også giver bedre overblik af udstyret. Vi anbefaler Fjällräven Kajka 85.  Til kvinder anbefales Kajka 75

Som dagstursrygsæk anbefaler vi: Fjällräven Singi 28 eller Fjällräven Kaipak 38

Det er en rigtig god ide at medbringe nogle vandtætte opbevaringsposer - derved er du sikret at dit tøj, sovepose og liggeunderlag mm. med 100% sikkerhed er tørt når du kommer frem til lejren. Vandtætte Poser

Beklædning på turen

Inderlag

Det er fuldstændig uundværligt med et godt sæt uldundertøj - uldundertøj bliver ikke koldt, når det er fugtigt. Vi kan varmt anbefale uldundertøjet Aclima Hotwool, som er 260 gram/kvm. Søger du en meget aktiv løsning er uldundertøjet til høj aktivitet op ad bjerget Aclima Lightwool Woolnet, som ligeledes kan bruges til ydereligere isolering under andet uldundertøj. Ifht. strømper er Aclima Wool liner gode som inderstrømper og Härkial All season Woll en god løsning i starten af turen. Härkila Ekspedition er en varmere model, som med fordel kan medbringes de sidste to dage mod toppen.

 

Mellemlag

Brug eventuelt blusen fra Aclima Hotwool, som mellemlag i starten af turen og ha' så en Warmpeace Sneaker eller Montane dunjakke med til toppen. Lag på lag-konceptet skal holde dig varm. Det er rart med skjorter i starten af turen, hvor du ikke behøver dit varme udstyr. Vi anbefaler Övik Travel shirt langærmet

 

Yderlag

Bukser/shorts, Jakke, Hat og Handsker

Shorts og bukser skal selvfølgelig med. De lette Shorts som Fjällräven Abisko shorts eller Keb shorts Hvad jakke angår så anbefaler Fjälräven Keb Eco Shell Jakke

Hat med skygge er rigtig god og handsker er uundværlige, både mod sol og kulde. Desuden er det vigtigt med en hue.

 

Fodtøj og beskyttelse

Hvad angår fodtøj, så er det i virkligheden en svær opgave, da bestigningen byder på mange forskellige klimaer. Vi foreslår derfor en støvle som dækker de fleste behov. Meindl Island er vores absolutte bestseller og den leverer altid. Den har en super komfort og sidder fanstastisk.  Det kan være et rart alternativ med sandaler, både til lejrliv og i lavlandet. Vi kan varm anbefale, at tage Blundstone gaiters med til fæstning omkring støvlen - især til den sidste nat hvor man går i grus forhindrer gaiters sten i støvlerne. Ligeledes er vandrestave en god aflastning for din krop. Black Diamond laver stave som kan reguleres i længden, er super lette og gode at rejse med da de kan tre deles.

Overnatning

Overnatning på Kilimajaro kan være køligt, vi anbefaler derfor en sovepose der går ned til -10 el. -15 grader. Carinthia Defence 6 er det bedste valg. Lidt billigere valg er Defence 4 og det lækreste og aller bedste valg er en Carinthia XP Down 1000 sovepose.

Hvis du går superlight anbefaler vi Warmpeace Viking 900 i kombination med Thermalight Reactor

Under dig skal du have et liggunderlag, du kan tage et lækkert underlag fra Therm-A-Rest, nemlig NeoAir Xlite NXT på 350g. Du kan helgardere dig med en Mummy Silk Liner, der giver ekstra varme og sparer dig for vask af sovepose. For hovedpude, benyt eventuelt din sweater eller dunjakke - eller Cocoon Air Core Pillow - lidt luksus skal der være på turen!

Ekstraudstyr / Nice to have

Solbriller, solcreme, fiberhåndklæde, pandelampe, Toilet papir, mad/snaks, vand (Nalgeneflaske eller cammelbak), stormkøkken/brænder samt bestik.

Peronlige ejendele

Personlige papirer, toiletsager, forsikring & rejsepapirer, kamera, batterier, first aid & medicin. Blister Kit kan blive en tur redder (behøves ikke hvis du har købt et par Meindl støvler:))

 

En rigtig god ide er det at medbringe en termokande. Vi anbefaler Stanley som holder på varmen længst.

 

Alarm/Rescue og forbindelse til omverdenen

Ønsker du at købe eller at leje en satelittelefon anbefaler vi: https://www.nsslglobal.com/
(De giver rigtig god service)

 

Har du spørgsmål til udstyret er du velkommen til at ringe på 33361080 eller på mail: mail@b-wild.dk. Vi er altid klar med råd og vejledning til det helt rigtige udstyr til din tur.