Jagt i Afrika - krævende terræn

Kunne være bjergjagt efter bøffel i Tanzania eller Cameroun. Kuperet terræn i Sydafrika eller andre steder. Jagt, hvor man skal gå lange afstande med kuperet og ujævnt underlag hvor der er varmt.

Støvler:

Vi anbefaler Blundstone støvler til Afrika. De har en flad bund og er derfor "lydløse" og desuden er der ingen membran i så de ånder bedre end andre støvler. Desuden anbefaler vi Blundstone gaiters (Boot guard) så du ikke får sten og frø ned i støvlerne.

Tilbagemeldingerne fra kunder der har brugt denne støvle til krævende terræn i Afrika har været meget positive. Det samme gør sig gældende med gaiters dertil.

Rygsæk:

At have hænderne fri når du går i kuperet terræn er en befrielse - i rygsækken kan du have dit fotoudstyr, din håndkikkert(hvis du ikke har den på brystet) og evt. en ekstra skjorte og et par tørre strømper. Ikke mindst en dunk med vand. Til Afrika anbefaler vi en af disse rygsække:

Man vælger selvfølgelig den størrelse man skal bruge, men vi anbefaler Vorn Equipment LT 12 eller EV 30. Suveræne rygsække der også kan bruges herhjemme.

I rygsækken kan du også mebringe nødudstyr, din camelbak etc.

Drikkesystem:

For ikke at gå sukkerkold og dehydrere er det en rigtig god ide at medbringe en Camelbak - derved har du adgang til vand hele tiden og behøver ikke at stoppe op for at komme til din drikkedunk hele tiden. Små konstante mundfulde vand er bedre en store slurke vand engang imellem. Vi anbefaler Camelbak Crux Reservoi.

 

Nedenstående udstyr er det samme vi anbefaler til "Afrika fladt terræn":

Shorts og Bukser

Fjälräven Keb Shorts. Kun positive tilbagemeldinger fra kunder der har købt og brugt disse rustikke shorts.

Lette Shorts: Fjällräven Abisko Shorts.

Fjällräven Karl Pro shorts til herrer. Kraftige shorts der aldrig fejler. 

 

Til de kolde morgener er det godt at have et par lange bukser med. Vi foreslår Fjälräven Keb Bukser De er åndbare og har de nødvendige G-1000 forstærkninger.

Gaiters

Små korte Blundstone Boot Guard - perfekt til Afrika.

 

Inderlag

Som underbukser kan du overveje lette Uldunderbukser, da disse ikke blive våde og klamme når du sveder. De er super tynde og behagelige at have på.

Den perfekte strømpe til Afrika er All Season Wool - absolut en vinder. En meget let og tynd uldundertrøje er en rigtig god ide at medbringe. Kan bruges under skjorten om morgenen hvis der er koldt og kan tages af når man har varmen. Fylder meget lidt og kommer ikke til at lugte selv efter lang tids brug. Vi anbefaler Aclima Lightwool t-shirt

 

Skjorte

3-5 skjorter med korte eller lange ærmer. Hvis du er sårbar over for solen vil vi klart anbefale langærmede skjorter som f.eks. Fjällräven Övik Travel Shirt eller i kortærmet versio: Fjällräven Övik Travel kortærmet. Køb evt. en af hver farve da det aldrig er til at vide hvilken farve buskadset har.

 

Medbring evt. lette læder handsker, hvis du ved at der skal kravles. Pro Shooter handskerne fra Härkila er gode til netop det formål

 

Fleece til mellem- og yderlag - til de kolde morgener og kølige aftener

Til de kolde dage anbefales at medbringe en god fleece jakke. Ideelt er det atmedbringe en med Windstopper i men den bliver hurtig meget varm og tung at have med - den vil som oftest blive efterladt i bilen inden man begiver sig ud på rigtig jagt. Godt at have med er en Fleecejakke eller den gode gamle Annaboda Jersey Alternativer kunne være Härkila Kamko Fleece eller Sitka Jetstream Jakke

Hvis du ikke mener det er nødvendig med en Windstopper i jakken kan du med fordel medbringe en tyndere fleece. Her anbefaler vi Fjällräven Sten fleece.

 

Hvis du vil helt ned i vægt og fylde, så er en dunjakke den helt rigtige løsning. Her foreslår vi Montane Anti-Freeze Hoodie som kan pakkes ned i jakkens egen lomme.

 

Hovedbeklædning

Du behøver beskyttelse mod solen og udover solcreme foreslår vi en god hat, der beskytter ansigt lige såvel som øre og nakke. Fjällräven Hatfield er suveræn. Derudover er en Buff et must på turen. Brug den som pandebånd, hue og halsedisse - Buff lightweight er den bedste

 

Drikkedunk mm.

Lille foldekop - fylder og vejer intet, men er rar at have når der skal drikkes i pauserne undervejs eller nydes en god flaske rød. Medbring en Nalgene drikkedunk, så du hele tiden holder dig hydreret. Du kan fæstne den på siden af din rygsæk eller sætte den i en af sidelommerne, så den er nem at komme til. Medbring også Nalgene isoleringsetui, så er dit vand koldt når du skal drikke det. Vi kan varmt anbefale en vandblære, som er skabt til at ligge indvendigt i din rygsæk og med sin slage konstant giver dig mulighed for vand. Camelbag er den bedste på markedet

Pandelampe

At have en pandelampe kan være afgørende, hvis du ikke er nået tilbage til lejren eller bilen inden mørkets frembrud. Er også god til læsning før nattesøvnen. Du har brug for en pandelame med spark i, så er Petzl Aria 1 RGB det helt rigtige valg. En pandelampe som kan lyse rødt, hvilket er godt at skifte over til, hvis man bliver træt af insekter der flakser om det hvide lys.

 

En silkelagen pose er altid en god ide at medbringe - den er varmende når der er koldt og afkølende når der er varmt. En luksusgenstand som virkelig bliver værdsat er Air Core Pillow - en meget behagelig hovedpude.

 

Alarm/Rescue og forbindelse til omverdenen

Garmin InReach - så kan du sende SMS hjem eller trykke på nødknappen

Ønsker du at købe eller at leje en satelittelefon anbefaler vi: https://www.nsslglobal.com/
(De giver rigtig god service)

Knæk og bræk

 

Jagtgrej

Våbenkuffert, riffel, bundstykke, magasin, sigtekikkert, håndkikkert, afstandsmåler, patroner, jagtkniv, skydestok, jagttegn, våbentilladelser og våbenpas.

 

Har du spørgsmål til udstyret er du velkommen til at ringe på 33361080 eller på mail: mail@b-wild.dk. Vi er altid klar med råd og vejledning til det helt rigtige udstyr til din tur. Knæk og bræk