Afrika – fladt terræn

Fladt terræn, støvede sletter og bagende sol.

Beklædning

 

Shorts og Bukser

Fjälräven Karl Pro Shorts

Fjällräven Abisko Shorts

Fjällräven Ruaha Shorts

 

Til de kolde morgener er det godt at have et par langbukser med. Vi foreslår Fjällräven Keb Bukser der er åndbare og har de nødvendige G-1000 forstærkninger.

Denne nyhed fra Härkila er også et godt valg: Härkila Trail Bukser

Gaiters

Små korte Blundstone Boot Guard Gaiters - perfekt til Afrika.

Inderlag

Som underbukser kan du overveje lette lightwool uldunderbukser, da disse ikke blive våde og klamme når du sveder. 

Den perfekte strømpe til Afrika er All Season Wool - absolut en vinder.

En meget let og tynd uldundertrøje er en rigtig god ide at medbringe. Kan bruges under skjorten om morgenen hvis der er koldt og kan tages af når man har varmen. Fylder meget lidt og kommer ikke til at lugte selv efter lang tids brug. Vi anbefaler Aclima Lightwool t-shirt

Skjorte

3-5 skjorter med korte eller lange ærmer. Hvis du er sårbar over for solen vil vi klart anbefale langærmede skjorter:

Fjällräven Övik Travel Shirt kortærmet

Fjälräven Övik Travel Shirt langærmet

Køb evt. en af hver farve da det aldrig er til at vide hvilken farve buskadset har. Måske er det grønt og frodikt eller måske er det gult da det er tørke tid.

Medbring evt. lette læder handsker, hvis du ved at der skal kravles. Pro Shooter handskerne fra Härkila er gode til netop det formål

 

Fleece til de kolde morgener og kølige aftener

Til de kolde dage anbefales at medbringe en god fleece jakke. Ideelt at medbringe en med Windstopper men den bliver hurtig meget varm og tung at have med - den vil som oftest blive efterladt i bilen inden man begiver sig ud på rigtig jagt. Fleecejakke med Windstopper anbefaler vi Härkila Kamko Fleece eller den gode gamle Härkila Annaboda Jersey.

Hvis du ikke mener det er nødvendig med en Windstopper i jakken kan du med fordel medbringe en tyndere fleece. Her anbefaler vi Fjällräven Sten fleece.

 

Hvis du vil helt ned i vægt og fylde, så er en dunjakke den helt rigtige løsning. Her foreslår vi Montane Anti-Freeze Hoodie

 

Hovedbeklædning

Du behøver beskyttelse mod solen og udover solcreme foreslår vi en god hat, der beskytter ansigt lige såvel som øre og nakke:

Fjällräven Kiruna Hat

Fjällräven Hatfield Hat

Og en god cap: Härkila Modi Cap

Derudover er en Buff et must på turen. Brug den som pandebånd, hue og halsedisse - Sitka Core Neck Gaiter

Et godt bælte med elastik er også rigtig godt at medbringe: Fjälräven Keb Bælte

 

Støvler:

Vi anbefaler Blundstone støvler til Afrika. De har en flad bund og er derfor "lydløse" og desuden er der ingen membran i så de ånder bedre end andre støvler. Desuden anbefaler vi Blundstone gaiters (Boot guard) så du ikke får sten og frø ned i støvlerne.

Tilbagemeldingerne fra kunder der har brugt denne støvle i Afrika har været meget positive. Det samme gør sig gældende med gaiters dertil.

Rygsæk:

At have hænderne fri når du går er en befrielse - i rygsækken kan du have dit fotoudstyr, din håndkikkert(hvis du ikke har den på brystet) og evt. en ekstra skjorte og et par tørre strømper. Ikke mindst en dunk med vand. Til Afrika anbefaler vi en af disse rygsække:

Man vælger selvfølgelig den størrelse man skal bruge, men vi anbefaler Vorn Equipment LT 12 eller EV 30. Suveræne rygsække der også kan bruges herhjemme.

I rygsækken kan du også mebringe nødudstyr, din camelbak etc.

Drikkesystem:

For ikke at gå sukkerkold og dehydrere er det en rigtig god ide at medbringe en Camelbak - derved har du adgang til vand hele tiden og behøver ikke at stoppe op for at komme til din drikkedunk hele tiden. Små konstante mundfulde vand er bedre end store slurke vand engang imellem. Vi anbefaler Camelbak Crux Reservoi.


SKYDESTOK TIL AFRIKA - MUST HAVE!

I B-wild er vi store tilhængere af fire-benet skydestokke og der er to der er bedre end alt andet på markedet(efter vores mening:-)). Med en af disse skydestokke er du garanteret at holde riflen så stille som muligt. Det er som at skyde fra en skydebænk. Du er velkommen til at komme ind og prøve den i butikken. Alle der prøver er forbavsede over hvor stille man holder riflen. Flere PH'ere i Afrika har dem selv og flere forlanger at gæsterne skyde fra de fire-benede skydestokke - derved har der været langt færre anskydninger

Viper Flex Styx Elite

Eller den lettere og rejsevenlige: Viper-Flex STYX PRO.

 

Drikkedunk mm.

Lille foldekop - fylder og vejer intet, men er rar at have når der skal drikkes i pauserne undervejs. Medbring en Nalgene drikkedunk, så du hele tiden holder dig hydreret. Du kan fæstne den på siden af din rygsæk eller sætte den i en af sidelommerne, så den er nem at komme til. Medbring også Nalgene isoleringsetui, så er dit vand koldt når du skal drikke det. Vi kan også varmt anbefale en vandblære, som er skabt til at ligge indvendigt i din rygsæk og med sin slange konstant giver dig mulighed for vand. Camelbag er den bedste på markedet

Pandelampe

At have en pandelampe kan være afgørende, hvis du ikke er nået tilbage til lejren eller bilen inden mørkets frembrud. Er også god til læsning før nattesøvnen. Du har brug for en pandelame med spark i, så er Petzl Aria 1 RGB det helt rigtige valg. En pandelampe som kan lyse rødt, hvilket er godt at skifte over til, hvis man bliver træt af insekter der flakser om det hvide lys.

Sovegrej

En silkelagen pose til at sove i er altid en god ide at medbringe - den er varmende når der er koldt og afkølende når der er varmt. Desuden ingen kryb på din hud. En luksusgenstand som virkelig bliver værdsat er Air Core Pillow - en meget behagelig hovedpude.

 

Jagtgrej

HUSK:

Våbenkuffert, riffel, bundstykke, patroner, magasin, jagttegn, våbentilladelser, våbenpas og sigtekikkert.

 

Kikkert/Afstandsmåler:
Vortex Crossfire 8x42
Vortex Crossfire HD 1400 Afstandsmåler
Vortex Bino Glasspak Pro

 

Jagtkniv:
Casström Safari Kniv
Casström Woodsman

Se hele vores udvalg af knive her: ALLE KNIVE

 

Har du spørgsmål til udstyret er du velkommen til at ringe på 33361080 eller på mail: mail@b-wild.dk. Vi er altid klar med råd og vejledning til det helt rigtige udstyr til din tur. Knæk og bræk